Publicaties

Op het gebied van CRA, ACRA and CRAFT is veel onderzoek gedaan. Sommige van deze studies hebben plaatsgevonden in Nederland. Op deze pagina wordt een selectie van relevante artikelen getoond die in het Nederlands zijn geschreven. Deze artikelen kunnen voor persoonlijk gebruik worden gedownload door te klikken op de desbetreffende pdf-icoon.

PDF-Icon Roozen H.G., Deden A.L., Kerkhof, A.J.F.M., Vorsteveld, J.P. & Brink, W. van den (1997). Ontgifting bij opiaat-verslaving en het voorkomen van terugval: toepassing van naltrexon en cogni­tieve gedragstherapie. Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde 141: 2377-80
PDF-Icon Roozen, H.G., Kerkhof, A.J.F.M., & Brink, W. van den (2000). Ervaringen met een terugvalpreventieprogramma (CRA) gecombineerd met naltrexon bij opiaat-afhankelijken: Effect op verslavingsgedrag en predictieve waarden van psychiatrische comorbiditeit. Tijdschrift voor Psychiatrie, 42: 307-318.
PDF-Icon Roozen, H.G. (2006). De Community Reinforcement Approach: operante leerprincipes, sociale-systeem, en gedragsfarmacologie. Verslaving, 2, 3-18.
Scroll naar boven