CRA in Beeld

CRA in Beeld

In “CRA in Beeld” zijn 14 CRA procedures gevisualiseerd in 130 kaarten. Elke procedure heeft z’n eigen kleurtje. De kaarten dienen als hulpmiddel om tijdens de verslavingsbehandeling een goede vertaalslag te maken van de CRA naar de doelgroep LVB of mensen met cognitieve schade. 

Vaak ervaren hulpverleners moeilijkheden in het goed aansluiten bij mensen met LVB of cognitieve schade. De CRA is uitermate geschikt voor deze dubbel- en triple diagnose cliënten, als het je lukt om de aansluiting te vinden. Gezien de complexiteit van de behandeling is visuele ondersteuning zeer welkom. Toch is tekenen niet voor iedereen weggelegd en is tekenen tijdens je gesprekken een vaardigheid op zich. Om een grotere groep hulpverleners te laten profiteren van de mogelijkheid om visualisatie tijdens de gesprekken te gebruiken zijn deze kaarten ontwikkeld. 

De kaarten worden geleverd met een (digitale) werkbeschrijving. Hierin worden de verschillende toepassingsmogelijkheden beschreven, zitten sjablonen van tekeningen op A4 formaat in printversie die met cliënten meegegeven kunnen worden en zit een bijlage over het werken met mensen met LVB of cognitieve schade. 

De ervaringen tot nu toe zijn dat de kaarten zowel de hulpverlener als de client helpt om goed gefocust te blijven op het onderwerp. De visuele ondersteuning helpt om beter te begrijpen wat er wordt bedoeld en te onthouden waar het gesprek over is gegaan in vergelijking met alleen het gesproken woord.

Wil je meer informatie over de kaarten of een setje bestellen?

Stuur je mail naar Olivira Bolsius   passievoormotivatie@gmail.com

Scroll naar boven